Zeytinyağlı Klasik Salata Tarifi

Zeytinyağlı Klasik Salata Tarifi

Merhaba sevgili takipçilerimiz… Bugün sizlerle birlikte yemeklerimizin yanında olmazsa olmazımız olan enfes salata tarifini vereceğiz. Oldukça basit ve kolay olan bu tarif ile her yemeğinizin yanında servis edebilirsiniz. İçerisinde bol miktarda meyve  ve sebze  olduğundan dolayı çok yararlıdır. Meyve neresinde var diye sorarsanız eğer, domates, biber, salatalık bunlar meyvedir. Toplumca sebze bilinen bu meyveler vücudumuzun ihtiyacı olan gereksinimlerimizi karşılarlar. Evet hanımlar birkaç bilgiden sonra artık salata tarifini yapmaya ne dersiniz? Hepinize kolay gelsin..  Tarifi yaptıktan sonra yorum ekle bölümünden bize yazabilirsiniz.

Zeytinyağlı Klasik Salata Malzemeleri

1 adet salatalık

2 adet domates

5 adet kıvırcık

1-2 adet yeşil biber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

Zeytinyağı

Limon (limon yoksa limon tuzu da olur.)

Salata Tarifi

Zeytinyağlı Klasik Salata Tarifi

Öncelikle tahta üzerinde ya da dilediğiniz gibi kıvırcıkları elinizde 2-3 adet toplayıp küçük küçük doğrayınız. Doğradığınız kıvırcıkları boş bir kaba alalım. Sonra salatalıkları büyük olmayacak şekilde doğrayalım.

Salata Tarifi4

Salatalıklardan sonra domatesleri aynı şekilde büyük iri olmayacak şekilde doğrayınız. İsteğe bağlı olarak soğan da salatanıza ekleyebilirsiniz.

Salata Tarifi2

Aynı şekilde biberleri de küçük küçük doğrayalım ve kaba alalım. Ardından bütün sebzeleri doğradıktan sonra karıştıralım ve yemeğe yakın bir vakit ise tuzunu atalım. (tuzunu erken atarsanız sulanır.) Baharatlarını da dilediğiniz ölçüde atabilirsiniz. Bu tarifte 1 çay kaşığı ölçüsünü kullandık. Baharatlarını da attıktan sonra yarım çay bardağı miktarda zeytinyağı ekleyelim, karıştıralım ve en son limonunu salatanın içerisine sıkalım. Limonunu da ilave ettikten sonra karıştıralım ve servis tabağına alalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica