Kuru Biber Dolması Tarifi

Kuru Biber Dolması Tarifi

Öncelikle Merhabalar… Kuru Biber Dolması yapımı biraz zahmetlidir ama bunun kolay olabilmesi için hazırlık yapmanız gerekmektedir. Kuru Biber Dolması’nı istediğiz zaman yapabilmek için: Biber dolması yapmak için hazır kuru biberlerinizin olması gerekmektedir. Bunun için de biberleri ip yardımıyla birbirine bağlayarak güneşten ısı alacak şekilde bir yere asarız. Biberler kızardığı zaman hava almayacak şekilde torbalara konulur. Dolma yapılacak zamanda kuruttuğumuz dolmalık biberleri kaynayan suyun içerisine basarız. Biberler yumuşadıktan sonra 5-10 dakika boyunca dinlenmeye alırız. Biberler hazır olduktan sonra ise tarife başlayabilirsiniz. Ellerinize sağlık… Kolay gelsin.

Kuru Biber Dolması Malzemeler

1 adet orta boy soğan

Yarım demet maydanoz

400 gram kıyma

Tuz, Karabiber

1 çay kaşığı limon tuzu

1 çorba kaşığı salça

Yarım kilo pirinç

Zeytinyağı

Kuru Biber Dolması

Kuru Biber Dolması Nasıl Yapılır

Öncelikle soğanları küp küp iri olmayacak şekilde doğrarız. Maydanozları da küçük küçük doğrarız. Doğradıktan sonra kıyma ile birlikte, soğan ve maydanozları geniş bir kaba ekleriz ve karıştırırız. Karışımın içerisine salça ekleyelim. Ilık suda limon tuzunu eritip karıştırarak karışımın içerisine dökelim ve karıştıralım. Pirinçleri ıslatalım ve süzelim. Süzülen pirinçleri karışımın içerisine alalım ve karıştıralım.

Bitmeye yakın olan karışımın içerisine zeytinyağını ilave edilir. Güzelce harmanladıktan sonra biber dolmalıklarının içerisine tam ağzına kadar doldurmayacak şekilde ekleyelim ve ağzını kapatalım. Biberlerin içlerini doldurduktan sonra teflon bir tencereye dizelim. Tencerenin altına ya yaprak ya da maydanoz sapları dizelim (Yapışmaması için). Hepsini bitirince üzerine zeytinyağı gezdirelim. Tuzunu ekleyelim ve kaynatılmış suyu iki parmak geçecek şekilde tencereye ilave edelim. Kısık ateşte 1 saat pişirelim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica